Kurs i stresshantering

Avslutad, men du kan anmäla intresse för framtida kurser! 🙂

Ta del av världens mest beforskade mindfulnessprogram

Vårat innehåll bygger på beforskade och beprövade mindfulnessprogram som följer högsta internationella standard. Inget flum och inga rökelser – enbart högkvalitativ mindfulnesspraktik.

Har du mycket ansvar och behöver hantera stress?

Det här mindfulnessprogrammet skapades för över 40 år sedan med intentionen att hjälpa reducera stress och öka välbefinnandet. Det har gett fantastiska resultat och har även legat till grund för omfattande klinisk forskning. Idag har det spridits världen över och används inom allt ifrån hälsa och sjukvård, offentliga sektorn och näringslivet.

Vill du vara hållbar under lång tid?

Du kommer i denna strukturerade kurs få verktyg och genomgå en process som hjälper dig få tillgång till mer av din fulla kapacitet. Många upplever att de efter genomförd kurs lärt känna sig själva bättre, tar bättre och mer medvetna beslut, har fått högre stresstolerans, fått en utökad förståelse för kommunikation och inte minst – kan prestera på hög nivå och samtidigt må bra.

Vill du njuta ännu mer av det goda i livet?

När vi tränar vårt medvetande och vår uppmärksamhet reducerar vi mängden stress i vår vardag och därmed får det behagliga i tillvaron mer plats. Vi blir mer medvetet närvarande i oss själva, med våra medmänniskor och vår omgivning. Våra sinnen blir också skarpare vilket ofta leder till att upplevelsen av nuet blir starkare.

Förmågor vi kultiverar

Självinsikt

Förmågan att förstå och vara uppmärksam på sig själv och sina tankemönster, känslotoner och kroppsförnimmelser i nuet.

Självreglering

Förmågan att vara medveten om sina egen förmåga och gräns, även i starkt triggande situationer, och göra medvetna, konstruktiva val.

Ledarskap & Kommunikation

Förmågan att med medvetenhet och utvecklad emotionell intelligens kommunicera och leda oss själva samt andra.

Empati

Förmågan att förstå och känna vad den andre känner. Idag anses empati vara en avgörande förmåga för all social kommunikation.

Njut av härliga Studio Hanami

Kursen kommer att hållas i Stockholm och vackra Studio Hanamis lokaler, där vi kommer få möjligheten att djupdyka i Mindfulness och oss själva. Närmsta tunnelbana är Åkeshov.

Frågor och svar

Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR är originalprogrammet från Jon Kabat Zinn, UMass Medical School, USA och guldstandarden till alla mindfulnesskurser som erbjuds i dag.

Programmet erbjuder en god grund i olika meditations-tekniker, övningar och bygger på en väl utarbetad struktur som följer högsta internationella standard. Vi kommer att väcka och träna den egna inneboende förmågan att möta livet med större medvetenhet, stänga av autopiloten, bryta vanemönster och agera mer kreativt. Syftet med kursen är att främja livskvalitet och balans.

Vi kommer att ses en gång i veckan (17:30-ca 20) i 8 veckor samt ha en retreat-dag (8:30-16) där vi tillsammans kommer utforska stillheten och dess guldkorn. Utöver det kommer man få inspelade meditationer, material och hemövningar under veckorna för att applicera och fördjupa sin egen praktik.

Omfattning: 8 veckoträffar i grupp & en retreatdag i tystnad

Kursstart: Måndag 12 Oktober

Tid: kl 17.30 – ca 20:00 (första och sista tillfället är 3 timmar)

Retreatdag: Söndag 22 november kl 8.30 – 16:00

Omfattning: 8 veckoträffar i grupp & en retreatdag i tystnad

Kursstart: Måndag 12 Oktober

Tid: kl 17.30 – ca 20:00 (första och sista tillfället är 3 timmar)

Retreatdag: Lördag 21 November kl 8.30 – 16:00

Den här kursen vänder sig till dig som är öppensinnad och nyfiken på nya perspektiv. Som vill vara en hållbar människa i vår ohållbara samtid, och som vet att för att kunna bidra till vår yttre värld behöver vi också ta hand om vår inre värld.

Som erkänner sig mänsklig, accepterar att livet kan vara tufft och har modet att möta den stress och utmaning som kommer med det. Som värdesätter en trygg miljö där det finns plats för sårbara samtal och genuina möten för att tillsammans växa och utvecklas.

Det behövs ingen förkunskap.

MBSR står för Mindfuless-Baserad Stress-Reducering och metoden utvecklades av Jon Kabat-Zinn år 1979.

Kabat-Zinn är en amerikansk forskare och professor vid University of Massachusetts. Han har studerat på MIT och disputerat i molekylärbiologi. Han har sedan dess spritt sin lära över världen som är en blandning av sekulär meditation och hathayoga.

Programmet har även legat till grund för omfattande klinisk forskning med fantastiska resultat som ökad livsglädje, förmåga till medkänsla och emotionell intelligens (EQ), snabbare återhämtning och läkning samt bättre immunförsvar, för att nämna några områden.

Genom att ta hand om vår inre värld
Får vi mer kraft att ta hand om vår yttre värld

Intresseanmälan


Fyll i formuläret nedan om du är nyfiken på att vara med, så hör vi av oss så snart vi har ett nytt datum på gång!

"We take care of the future best by taking care of the present now"
Dr. Jon Kabat-Zinn
Grundare av MBSR Programmet